Het is een verrassing want O wordt 23 vandaag.

Het is 18u30. Ik kom later dan verwacht aan. We hebben hem niet laten weten dat ik ook zou komen. Het is een verrassing want O wordt 23 vandaag. Hij vindt Brussel en Antwerpen fantastisch. “De mensen zijn hier vriendelijk tegen mij.” Morgen mag hij naar een opvangcentrum want O heeft 2 weken geleden asiel aangevraagd.

Sinds hij 3 jaar geleden in het midden van de nacht voor zijn leven is moeten vluchten heeft hij geen contact meer met zijn moeder. Hij heeft geprobeerd maar weet niet of ze nog leeft. Op zijn reis naar hier heeft hij al veel meegemaakt.

Maar vandaag heeft O een familie. Een gastgezin met 2 kleine zusjes en een chauffeur. Vandaag vieren we met een stukje taart dat hij bestaat en voor ons iets betekent. Wanneer hij uitlegt hoeveel dit voor hem betekent hou ik me sterk.