56 voornamen op post-its

56 voornamen op post-its, tientallen wasbeurten, een kast vol met kleren om weg te geven, 100’en broden uitgedeeld, 1 manifestatie, 3 grote voetbalmatchen, 1000’en glimlachen (op zijn minst!), een 30-tal wegwerpscheermesjes, 1 bak bier, 10-tallen BUITEN-GEWONE ontmoetingen, 2 smartphones dringend gevonden, 3 dansavonden, iedereen samen, 4 keycards, 1 België zoals ik het niet had kunnen dromen, 100-en sms’en (of whatsapp en messenger), 48 ‘Good luck, my friend, God bless you’), 124 hartige en zoete taarten weggegeven (ongeveer), 1 voordeel n°22, 1 nieuwe app op mijn telefoon, VEEL nieuwe facebook-vrienden met een groot hart van hier, maar vooral van ver, 34 foto’s één en al glimlach, een beetje vermoeidheid, veel organisatie, 100-en van jOnze getuigenissen gelezen, 3 keer injera door henzelf klaargemaakt, 2 kleine flesjes water in mijn toiletten, 8% korting op Ewala, 5 gasten in UK (? en de anderen!), 2 moties ingediend in onze gemeente, 1 driekoningentaart, 7 woorden Arabisch geleerd (te weinig, akkoord), 1 avocaat ontpit, 55 Google-formulieren ingevuld, 2 keer ‘in de wind’ karaoké gedaan, een 10-tal oproepen uit het park om 22u, 6 (?) potten choco, zelfs enkele schietgebedjes voor hen (ik ben erg, erg atheïstisch), vele feestelijke en vrolijke weekends, 229km in de minibus, 100’en klein en grote mirakels, 290 euro bijbetalen voor water, verschillende vrienden overtuigd om te gaan herbergen, 4 tubes harissa (het duurde lang voor ik dat in huis had), 3 vrouwen en vooral veel mannen die 1000’en kilometers van bij mij vandaan woonden, 3 dagen vertraging om dit bericht te schrijven, hoop tot in het oneindige… en al die andere cijfers die ik vergeet: kortom… 6 maanden gastgezin!