Als een van je bekende vrienden je op vrijdagavond opbelt

Als een van je bekende vrienden je op vrijdagavond opbelt omdat hij zich niet goed voelt en dat je geen tijd hebt omdat je alles bent aan het klaarmaken om op scoutweekend te vertrekken, dan vind je de beste oplossing: hem meenemen op weekend! Zo kwam et dus dat we met A en de hele groep dit weekend naar zee zijn vertrokken!
Hij kende de kinderen al, omdat hij met ons al een dagje in Brussel had doorgebracht, maar deze keer kon hij gedurende een heel weekend genieten van rust (als je dat rust kan noemen met de kinderen natuurlijk!), lachende kinderen en zorgeloosheid. Ik had hem nog nooit zo ontspannen en gelukkig gezien. Ik wil jullie zo graag zijn glimlach tonen, ik wil jullie zo graag zijn lach laten horen, en het prachtig geroep van de kinderen toen ze hem zagen aankomen terwijl ze hem slechts één keer hadden gezien. Ik wil jullie zo graag laten voelen hoeveel hij ons heeft bijgebracht. Maar daar zijn niet genoeg woorden voor.
Het was een prachtig weekend, voor hem, voor de kinderen (die hem natuurlijk super vonden!), en voor ons, omdat hij zo gemakkelijk met iedereen omging!
Een weekendje om nooit meer te vergeten…de welpen vroegen me trouwens of hij mee zou komen op kamp «omdat het de beste leider van de wereld is» ! In het Frans zeggen we «la vérité sort de la bouche des enfants»… Wie weet… misschien een toekomstige ongelooflijke leider op komst ? 😉

Lieve lieve jOns die nog niet durven hosten: ga ervoor, echt waar! Het verandert een mens. Vele mensen. Maar alleen in het mooie, in het ware.
En het geeft hoop, in een toekomst waar wij ons steentje hebben kunnen bijdragen en waar we het menselijke de centrale plaats hebben gegeven dat het verdient