Ik maakte mijn armen zo lang mogelijk en sloeg ze rond deze grote kerel na jOns hartverwarmende avontuur

De angst en onzekerheid op het gezicht van de potige 16-jarige kerel die zondag bij ons voor de deur stond, kan ik met geen woorden beschrijven! Twintig dagen geleden liep het fout voor H. op een Belgische snelwegparking. Hij werd er bewusteloos geslagen door anderen die dezelfde plek als hij op het oog hadden. Een verschrikkelijke zin blijft maar door zijn (bonkende) hoofd malen: “Het is een Soedanees, sla erop!”

Hij kwam weer bij bewustzijn in het ziekenhuis. Zijn gsm was weg. Hij werd aangehouden en daarna zes uur lang – in de aanwezigheid van een tolk en een advocaat – door twee inspecteurs ondervraagd. H. legde hun onder meer uit waarom hij zijn land was ontvlucht en hoe hij na een beproeving van twee jaar in België was aangekomen. Daarna werd hij vrijgelaten. Zonder gsm, en dus volledig afgesneden van zijn familie en vrienden …

Mijn man en ik houden ons sterk. H. is voor ons als een kleinzoon. We willen hem dan ook helpen om zijn gsm terug te krijgen, want de jongen is er het hart van in. Maandag: telefoon naar de politie van D. Dinsdag: e-mail naar de politie van D. én een snel antwoord met duidelijke info over de Belgische wetgeving bij inbeslagname van een telefoon. Woensdag: H. bidt tot Allah, zoals elke dag, en wij twee spreken al onze beschermengelen in de hemel aan. Donderdag: ons geluk kan niet op, want we mogen de langverwachte gsm vrijdag gaan ophalen. Toen de commissaris de Samsung voor hem legde, leek het toestel wel een goudstaaf van 7×14 cm. In het midden op de parking van de gerechtelijke politie gebeurde het … Ik maakte mijn armen zo lang mogelijk en sloeg ze uit pure blijdschap rond deze grote kerel na jOns hartverwarmende avontuur.