Nu weet ik wat ‘de slaap der onschuldigen slapen’ betekent!

Soms ben ik het echt zat …

Om zo moe te zijn, om non-stop ongerust te zijn over hen, omdat ik niet kan loslaten, omdat ik al mijn tijd stop in het organiseren van de trajecten, omdat ik altijd maar meer wil doen, omdat ik het gevoel heb dat ik niet genoeg doe, omdat ik gek word van de steeds schandaligere actualiteit. Om te horen wat ze moeten doorstaan en te zien hoe mijn land zich gedraagt!

Maar waar ik nooit genoeg van zal krijgen, dat is van hen!

Van hun glimlach die het hele huis doet oplichten, van hun vriendelijkheid, hun muziek, hun kookkunsten. Hen horen lachen of met hen praten, zien hoe mijn kinderen hun aandacht opeisen en hen samen zien spelen, daar zal ik nooit, nooit genoeg van krijgen!

Ik weet nu wat ‘de slaap der onschuldigen slapen’ betekent! Zo voel ik mij wanneer ik in slaap val als ik nieuwe deuren heb kunnen openen en weet dat enkele ongelooflijke mensen veilig onder ons dak slapen!

Het is niet gemakkelijk om onderdak te bieden! Maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen ❤️