Beloofd is beloofd!

Na talrijke, uitputtende pogingen is een van onze Ethiopische gasten eindelijk in Engeland aangekomen.

Er was in zijn kleine rugzakje enkel ruimte voor de hoogst noodzakelijke spullen, dus liet hij zijn scheerapparaat bij ons achter.
Nu is het onze beurt om naar Engeland te gaan en het hem terug te geven.
Beloofd is beloofd!

Eén ding is zeker, we gaan onze vriend enorm missen …

Zijn aparte culinaire smaak (wat dacht je van een boterham met choco, confituur én honing?), zijn rijstschotel met groenten die hij met liefde bereidde, terwijl wij met open mond toekeken hoe hij de rijst uit de Uncle Ben’s-zakjes maar bleef wassen. De avonden waarop hij ons zo smakelijk over zijn vele omzwervingen vertelde dat we niet meer bijkwamen van het lachen, de luide Ethiopische muziek die weerklonk terwijl hij het avondeten bereidde (“Not too spicy for you”), het speciale hoekje dat hij in zijn kamer had gemaakt om tot Maria te bidden, zijn brede glimlach als hij op vrijdagavond na een helse week bij ons aankwam (“Ah, I am at home”), zijn hoop en vastberadenheid bij elk vertrek (“This time, it’s the right one … I have a good feeling”), de meer melancholische momenten waarop hij ons vertelde over zijn land en zijn familie …

Maar we zien elkaar snel terug.
Beloofd is beloofd!

#goodluckguy #ikmoetstoppenmetjanken