We wensen je veel geluk! Je verdient het.

Velen onder ons kennen hem wel. In 2017 kwam hij na een ontzettend lange tocht vanuit Soedan in het Maximiliaanpark terecht. Wij hadden het geluk hem te ontmoeten. Op een decemberavond kwam hij bij ons. Het vroor dat het kraakte en het sneeuwde. Hij was onze eerste gast. We dronken samen een chai en staarden naar elkaar. Hij met zijn muts en jas die hij ondanks het warme haardvuur aanhield. Wij, gekluisterd aan zijn gezicht dat maar bleef lachen na zo’n lange reis.
Hij bleef negen maanden, keerde telkens terug na een ‘try’. We waren onder de indruk van zijn kracht gedurende dat hele traject: gesloten centra, teleurgesteld terug naar huis, gearresteerd, uren in het commissariaat, door honden achtervolgd, tien dagen in bed met de windpokken … Zo’n levenskracht hadden we nog niet vaak gezien.
Op een dag kregen we dan HET bericht: het was zover, hij had zijn eldorado bereikt!
Daarop volgden bezoekjes aan het VK, veel uitwisselingen, blij om hem terug te zien, maar ook ongerust over zijn lot.

Maar nu is het echt zover! Zijn asielaanvraag is aanvaard! 

Het begin van een nieuw leven voor jou. We wensen je veel geluk! Je verdient het, A.! Of neen, niet meer A., hij is nu Ayman.

Ayman Yahya Gomaa, we wish you all the best in the UK! You are always welcome in your Belgian family!